Barion Pixel

Könyvkiadás & kereskedelem ‒ Grafikai tervezés & nyomdai szolgáltatások

Történelmi gasztróregény a Bicskei család hagyományos receptjeivel

3780 Ft

Szerző(k), szerkesztő(k): Bicskei János András
Kiadó: Agroinform Kiadó
Oldalszám: 192
Méret: 168×238 mm
Kategóriák:

Leírás

Tartalom

Gasztroregény, nagycsaládi történeti sorsok is egyetemben. Bepillantást enged történelmi famíliánk igencsak zegzugos életébe, sokszor a messzi múltba is visszatekintve. Örömeikbe, gondjaikba, az adott történelmi kor keretein belül, napi életük küzdelmeibe, a maga húsvér valóságában. Azon kívül, hogy rengeteg olyan információt nyújt, amelyről nem is tudunk, érdekfeszítő, sokszor vaskos szókimondó humorával, szórakoztató olvasmány is. Lényegét tekintve három felejthetetlen szünidő története, melyet Bese dédnagyapámmal töltöttem (1957–58–59.), valamint esszencia a történelmi nagy Magyarország területén élő négy nemzetségbôl kialakult nagycsaládunk történetéből.

RECEPTEK

Apróra vágott hússal és fűszerekkel töltött szőlőlevél, tőtike
Babgulyás – zöldbabgulyás
Teliz úrnő pecsenyéje
Gulyáslevesek
Beregi gulyásleves
Bolgár gulyásleves
Birkagulyás
Áfonyás, mézes sonka, gombás metélttel, fehérmártásba
Töltött oldalas
Bakonyi zsiványpecsenye levente módra
Rahwdzsisztani fehér mártás
Szalonnával spékelt kacsacomb tárkonyos sültalmával
Estvány bátyja kanászlevese szent györgy napra
Töltött karaj aszalt szilvával kétféle párolt káposztával, mazsolával
Mustárban párolt hátszínszeletek
Bárányborda aszalt szilvával és mazsolával
Báránypörkölt erdélyiesen, tárkonnyal
Fokhagymás birkacomb kisteleki módra
Tárkonyos nyúl lófô módra
Losonci nyúl fehérborba
II. Rákóczi fejedelem kedvenc kapros-tejfölös csukája
Bercsényi generális szalonnás rostonsült gombája
Rókagomba bezerédy módra
Erdélyi (hargitai) feles húsleves
A levesbe fôtt húsok felhasználása második fogáshoz
Őrségi gombás nyúl
Szatmári töltöttkáposzta
Gömöri egybesült hátszín
Beregi töltött káposzta
Hargitai sertésborda
Gömöri tepsis krumpli
Pehsaware
Bánsági-bánáti babgulyás
Vörösborban készített marhapörkölt kapros juhtúrós csuszával
Kolozsvári (nagyváradi) rakottkáposzta
Cseréptálba főzött korhelygulyás
Fokhagymás nyúl
Mustáros nyúl
Hargitai töltött kelkáposzta
Almával és mazsolával töltött csirkemell vörösborban készült szedermártásban
Hansági zöldséges sertésszelet
Vasi tokány
Tolnai vegyes húsleves
Erdélyi kapros töltöttkáposzta
Csabai tejes birsalmás bableves
Jókai bableves

További információk

Tömeg 0,4 kg
Méretek 168 × 238 mm
Facebook
Twitter
LinkedIn
Email