Leírás
Tartalom
Hazai gyógynövényekből, virágokból, bogyós és egyéb gyümölcsökből minden komolyabb ráfordítás nélkül készíthetők ízletes ágyas pálinkák, likőrök és borok. E könyv pontos útmutatásai és az ízesítőül ajánlott növények felhasználhatóságához összeállított táblázatos naptár segítségével az olvasónak garantálhatóan sikerülhet saját készítményét „megalkotnia”.
A könyvben található száz recept többnyire klasszikus ágyas pálinkákra és likőrökre, de ritkaságszámba menő különlegességekre is vonatkozik.
A receptek ízhatásuk szempontjából széles skálán mozognak, mely skála az almapálinkától és
a bükkfalevéllikőrtől kezdve a cickafarkpezsgőn és a bodzaboron át a gyermekláncfűlikőrig és a cirbolyafenyő-pálinkáig terjed. Ennek megfelelően a végtermék fanyar, gyümölcsös és édes ízhatású lehet. De megemlíthetjük az üvegben növekvő-érő vilmoskörtét, a zölddiót, sőt az olyan gyógy- és fűszernövényeket, mint a borsmenta, az útifű és a kömény, melyek alkoholos áztatásával módfelett ízletes likőrök készíthetők.
A tartalomból:
ágyas pálinkák és likőrök
ágyas pálinkák készítése: eszközök,
készülékek, ízesítendő alkoholok, ízesítőül szánt gyümölcsök, cukrozás, fűszerezés, szűrés, tárolás
borkészítési útmutató
pezsgő- vagy habzóbor-készítési útmutató
receptgyűjtemény, amely az aszatpálinkától a szilvalikőrig és az olyan klasszikus készítményekig terjed, mint a konyakos tojáslikőr, a kávélikőr, a narancslikőr vagy a sörlikőr